2011. április 28., csütörtök

Jerofejev, Venedikt: Moszkva - Petuski - Jelenlegi ára: 1 540 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Moszkva - PetuskiA könyv listaára: 1899 Ft. Leírás:
Egyetlen - Moszkvából Petuskiba tartó - utazásról kívánna beszámolni a regény, ami azonban lehetetlen, mert az út megtehetetlennek bizonyul. Az elbeszélő ugyan vágyva-vágyik Petuskiba, hisz ott várja szerelme, és ott találhatná föl (nem a szerelmétől származó) kisfiát is, akiket időtlen idők óta nem látott. De kell is odautaznia, hiszen munkahelyén kitelt a becsülete: brigádvezető volt, ám kirúgták, mivel ő is, brigádja is állandóan részegeskedtek, vedeltek, dolgozni eszükbe sem jutott. Amiként másnak sem. A kisregény egyrészt az elbeszélő permanens részegségéről-másnaposságáról, másrészt az egész -Szent Oroszország- részegségéről-másnaposságáról szól, azt jeleníti meg, annak himnuszát zengi, azt igazolja irodalmilag, filozófiailag, az életből ellesett jelenetek sorozatával, elméleti fejtegetésekkel, részeg fecsegésekkel, a klasszikus orosz irodalomra való állandó remekmívű utalásokkal, rájátszásokkal, allúziókkal. Az elbeszélő hatalmas monológja az orosz irodalom legjobb lapjaira azonban nemcsak utal, hanem maga is azok közé tartozik. Remekmű a Moszkva-Petuski, sugárzóan szellemes, tiszta szépirodalom, egyúttal mélységesen tragikus, sötét látomás, egy művelt, zseniális elme látomása a delírium tremensben botladozó-fulladozó Oroszországról. Az elbeszélő tudatosan és mesterien halad Gogol és Dosztojevszkij nyomdokain, tán nem szentségtörés azt mondani, hogy méltó hozzájuk. Abban is, hogy műve egyszerre fergetegesen komikus és mélységesen szomorú. A regény irodalmi élete és utóélete is kivételes: 1970-ben keletkezett, szamizdatban terjedt, majd Párizsban (utána sok más nyugati országban) adták ki, hogy odahaza először 1988-ban jelenjék meg - megcsonkítva, egy antialkoholista propagandalapban. Igazi irodalmi szenzáció, minden irodalomértőnek melegen ajánlandó. - A kötetet az író életútját, munkásságát bemutató rövid utószó és a mű összetett utalásrendszerének felfejtését segítő fordító jegyzetetek zárják. Az 1990-ben elhunyt orosz író legjelentősebb regénye legutóbb 2006-ban a kiadó Kiseurópa sorozatában jelent meg. ISBN: 978-963-676-479-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 540 Ft

Az aukció vége: 2011-05-01 08:32
. Jerofejev, Venedikt: Moszkva - Petuski - Jelenlegi ára: 1 540 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése